Connect with us

Događanja

Znate li da i mi u Hrvatskoj imamo festival skulptura u pijesku?

Published

on

Na samom otvaranju, voditeljica festivala Paula Banić, najprije je zahvalila organizatoru koji je unatoč situaciji s Covidom 19, uspio i ove godine okupiti umjetnike na loparskom pijesku, a zatim je svima isporučila pozdrave jednog od idejnih začetnika ove manifestacije prof. Zlatka Kauzlarića Atača, koji ove godine nažalost nije mogao doći na otvaranje Festivala.

Umjetnike je pozdravio i zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, zahvalivši također organizatorima – Turističkoj zajednici Općine Lopar i Centru za kulturu Lopar, na uloženom naporu da se ovaj festival ipak održi.

Mladim umjetnicima i svim sudionicima manifestacije Paparić je poželio puno uspjeha u izradi skulptura, a turistima i posjetiteljima Festivala uživanje u jedinstvenim pješčanim čarolijama i čudesnom svijetu mitskih bića.

Što se gradilo, pogledajte u video presjeku:

Petar Lupic:
https://vimeo.com/448643730

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Događanja

Otvorena bjelovarska trgovina sa proizvodima lokalnih OPG-ova

Published

on

Poljoprivrednici Bjelovarsko-bilogorskog kraja, uz podršku Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, osnovali su socijalno-braniteljsku zadrugu naziva Bilogorska košara koja okuplja lokalne OPG-ove.

Trgovina će nuditi domaće proizvode poljoprivrednika iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji zadovoljavaju kriterije kvalitete i izvornosti te osigurati građanima svježu i kvalitetnu hranu u kratkom lancu opskrbe „od polja do stola”. 

Objediniti će paletu njihovih domaćih proizvoda; sir, med, vino, čajevi, voće i povrće, prirodni sokovi, Bjelovarski majburger, Bjelovarski kvargl, bučino ulje, likeri, rakije i džemovi samo su neki od svježih lokalnih proizvoda koji će se naći na policama trgovine.  

Ovim povodom ministrica Vučković izjavila je kako je „jedan od strateških ciljeva Ministarstva poljoprivrede osiguranje preduvjeta za plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i cjenovna pristupačnost potrošačima kada su u pitanju domaći proizvodi. Ovakva vrsta inicijativa pomaže snažnije pozicionirati domaće proizvode na maloprodajnom tržištu punom konkurenata, malim proizvođačima pronaći put do tržišta, a hrvatskim građanima osigurati sigurnu i zdravu domaću prehranu” te dodala kako će nastaviti raditi na skraćivanju lanaca opskrbe hrane i poticanju lokalne proizvodnje. 

Cilj trgovine Bilogorska košara je osigurati tržište lokalnim proizvođačima i dodatno ojačati proizvodnju kvalitetnih domaćih proizvoda, poboljšati dostupnosti sigurne, kvalitetne i nutritivno vrijednije hrane hrvatskim građanima te povećati turistički potencijal bilogorskog kraja. Otvorenje trgovine nadovezuje se na uspješni projekt Bjelovarski doručak, osmišljenog 2017. u svrhu povezivanja poljoprivrednika sa školama i vrtićima na području grada Bjelovara. Model, koji su preuzeli i pojedini restorani, uključuje i nadaleko cijenjeni sir Bjelovarski kvargl koji je prošle godine dobio europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla te tako postao 25. takav zaštićeni proizvod u Hrvatskoj. 

Continue Reading

Događanja

30. susret CROMA

Published

on

Dodjela strukovnih priznanja i nagrada Menadžer godine 2020.

U sklopu 30. susreta CROMA u petak, 18. prosinca 2020., najboljim menadžerima i poduzetnicima iz cijele Hrvatske dodijeljena je godišnja nagrada i priznanje Menadžer godine 2020. U 8 kategorija, ove je godine 10 menadžera i poduzetnika dobilo ovu prestižnu, strukovnu nagradu HUM-CROMA.

Dobitnici godišnje nagrade i priznanja Menadžer godine 2020.

JASMINKA HORVAT MARTINOVIĆ, Wiener osiguranje VIG d.d., Zagreb (velika poduzeća)

MARIO OPAČAK, Vaillant d.o.o., Zagreb (srednja poduzeća)

TOMISLAV KNEZOVIĆ, Prostoria d.o.o., Sv. Križ Začretje (srednja poduzeća)

SILVIJA CELJAK, Ethereal d.o.o., Zabok (mala poduzeća)

JELENA ŠURBEK, Mini mljekara-Veronika d.o.o., Desinić (mladi menadžer)

IGOR VLAHOVIĆ, Press Glass d.o.o., Jalžabet (inozemno poduzeće)

SNJEŽANA JARNJAK, Fanon d.o.o., Petrijanec (poduzetnik godine)

MARTIN EVAČIĆ, NTL d.o.o., Sesvete (poduzetnik godine)

DENIS PELOZA, Auto SL 91 d.o.o., Pula (projekt menadžer)

DARINKO BAGO, predsjednik udruge Hrvatski izvoznici, Zagreb (nagrada za životno djelo)

Continue Reading

Događanja

FULL TV uz Great Wall Media Festival

Published

on

Konferencija Great Wall Media Festival zamišljena je kao platforma za povezivanje hrvatskih i kineskih medijskih profesionalaca.

Prvo izdanje, predviđeno za 26. studenog 2020. godine, bilo je posvećeno glazbi i glazbenoj industriji o kojoj su na temu autorskih prava, digitalnih platformi za internetski prijenos muzike i organizacije koncerata i turneja raspravljati govornici iz Kine i Hrvatske.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, konferenciju smo prenosili u online obliku, uživo putem internetskog prijenosa. 

Snimka se nalazi na linku:

Continue Reading

Aktualno