Connect with us

Događanja

26. Sarajevo Film Festival isključivo online

Published

on

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu. Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04.08. 2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.


Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

Vidimo se 14.08.2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice na ondemand.sff.ba !

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Događanja

Otvorena bjelovarska trgovina sa proizvodima lokalnih OPG-ova

Published

on

Poljoprivrednici Bjelovarsko-bilogorskog kraja, uz podršku Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, osnovali su socijalno-braniteljsku zadrugu naziva Bilogorska košara koja okuplja lokalne OPG-ove.

Trgovina će nuditi domaće proizvode poljoprivrednika iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji zadovoljavaju kriterije kvalitete i izvornosti te osigurati građanima svježu i kvalitetnu hranu u kratkom lancu opskrbe „od polja do stola”. 

Objediniti će paletu njihovih domaćih proizvoda; sir, med, vino, čajevi, voće i povrće, prirodni sokovi, Bjelovarski majburger, Bjelovarski kvargl, bučino ulje, likeri, rakije i džemovi samo su neki od svježih lokalnih proizvoda koji će se naći na policama trgovine.  

Ovim povodom ministrica Vučković izjavila je kako je „jedan od strateških ciljeva Ministarstva poljoprivrede osiguranje preduvjeta za plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i cjenovna pristupačnost potrošačima kada su u pitanju domaći proizvodi. Ovakva vrsta inicijativa pomaže snažnije pozicionirati domaće proizvode na maloprodajnom tržištu punom konkurenata, malim proizvođačima pronaći put do tržišta, a hrvatskim građanima osigurati sigurnu i zdravu domaću prehranu” te dodala kako će nastaviti raditi na skraćivanju lanaca opskrbe hrane i poticanju lokalne proizvodnje. 

Cilj trgovine Bilogorska košara je osigurati tržište lokalnim proizvođačima i dodatno ojačati proizvodnju kvalitetnih domaćih proizvoda, poboljšati dostupnosti sigurne, kvalitetne i nutritivno vrijednije hrane hrvatskim građanima te povećati turistički potencijal bilogorskog kraja. Otvorenje trgovine nadovezuje se na uspješni projekt Bjelovarski doručak, osmišljenog 2017. u svrhu povezivanja poljoprivrednika sa školama i vrtićima na području grada Bjelovara. Model, koji su preuzeli i pojedini restorani, uključuje i nadaleko cijenjeni sir Bjelovarski kvargl koji je prošle godine dobio europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla te tako postao 25. takav zaštićeni proizvod u Hrvatskoj. 

Continue Reading

Događanja

30. susret CROMA

Published

on

Dodjela strukovnih priznanja i nagrada Menadžer godine 2020.

U sklopu 30. susreta CROMA u petak, 18. prosinca 2020., najboljim menadžerima i poduzetnicima iz cijele Hrvatske dodijeljena je godišnja nagrada i priznanje Menadžer godine 2020. U 8 kategorija, ove je godine 10 menadžera i poduzetnika dobilo ovu prestižnu, strukovnu nagradu HUM-CROMA.

Dobitnici godišnje nagrade i priznanja Menadžer godine 2020.

JASMINKA HORVAT MARTINOVIĆ, Wiener osiguranje VIG d.d., Zagreb (velika poduzeća)

MARIO OPAČAK, Vaillant d.o.o., Zagreb (srednja poduzeća)

TOMISLAV KNEZOVIĆ, Prostoria d.o.o., Sv. Križ Začretje (srednja poduzeća)

SILVIJA CELJAK, Ethereal d.o.o., Zabok (mala poduzeća)

JELENA ŠURBEK, Mini mljekara-Veronika d.o.o., Desinić (mladi menadžer)

IGOR VLAHOVIĆ, Press Glass d.o.o., Jalžabet (inozemno poduzeće)

SNJEŽANA JARNJAK, Fanon d.o.o., Petrijanec (poduzetnik godine)

MARTIN EVAČIĆ, NTL d.o.o., Sesvete (poduzetnik godine)

DENIS PELOZA, Auto SL 91 d.o.o., Pula (projekt menadžer)

DARINKO BAGO, predsjednik udruge Hrvatski izvoznici, Zagreb (nagrada za životno djelo)

Continue Reading

Događanja

FULL TV uz Great Wall Media Festival

Published

on

Konferencija Great Wall Media Festival zamišljena je kao platforma za povezivanje hrvatskih i kineskih medijskih profesionalaca.

Prvo izdanje, predviđeno za 26. studenog 2020. godine, bilo je posvećeno glazbi i glazbenoj industriji o kojoj su na temu autorskih prava, digitalnih platformi za internetski prijenos muzike i organizacije koncerata i turneja raspravljati govornici iz Kine i Hrvatske.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, konferenciju smo prenosili u online obliku, uživo putem internetskog prijenosa. 

Snimka se nalazi na linku:

Continue Reading

Aktualno