Connect with us

Turizam

Održana 305. Sinjska alka

Published

on

U Sinju se održala 305. po redu naša najpoznatija viteška igra – Sinjska alka, u spomen na herojsku obranu od Turaka u 18. stoljeću.

U Sinj je stigao i cijeli državni vrh. Uključujući premijera Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovića kao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Ni ova Alka nije mogla proći bez raznih političkih poruka. Zbog covid19 epidemije Alkari su morali trenirati odvojeno, ograničen je bio i broj prisutnih gledatelja no Alku ništa nije moglo zaustaviti da se drži tradicije kao i dosadašnjih godina.

Više o Sinjskoj Alki pročitajte ovdje:
https://www.alka.hr/

Turizam

Posada „Mareusa 3“ osvojila titulu najbržeg broda.

Published

on

Samo dvije minute odlučile su o tituli najbržeg broda u jedrenom vremenu 76. Viške regate koju smo ove godine, zbog Covid 19 virusa, iznimno organizirali od Splita do Starog Grada umjesto tradicionalne rute do Visa.
Iako su kao četvrti projedrili ciljnu liniju druge etape ispred Splita posada „Mareusa 3“ osvojila prijelazni pehar i titulu najbržeg broda.

Pobjednik 76.Viške regate, koji se dodjeluje jedrilici iz skupne ORC, je posada sa „Green Peppera“ iz JK Splita, kormilara Stipe Gašpića.

Ovo je druga godina kako dodjeljujemo nagradu Lukša Cicarelli kup za najuspiješniju jedrilicu po formuli računanja bodova za sudjelovanje za trima regatama u organizaciji kluba Labud.
U prijelazni pehar 2020 godine zapisan će biti Polet Furioso sa kormilarom Nikola Dešković.

Čestitamo svim pobjednicima.

Continue Reading

Turizam

Ovaj vikend se sprema fešta pod jedrima

Published

on

Coroni usprkos ovaj vikend se sprema još jedne fešta pod jedrima pred Splitom.  U subotu 3.10., točno  u 11 sati raketom s broda regatnog odbora dat će se znak za start 89. Mrdujske regate. Više od milje duga startna linija, protegnut će se od ulaza u Splitsku luku pa sve do iz Sustipana. Iako su epidemiološke mjere ukinule mogućnost okupljanja na platou Labuda prije i poslije regate, vjerujemo kako dobre atmosfere na jedrilicama tijekom regate neće nedostajati, jer Mrduja nije samo jedriličarsko natjecanje već istinski „Festival mora i jedara”. Prošlih godina je na stotine znatiželjnih pogleda dolazilo ispratiti jedrilice u utrci prema otočiću Mrduji između Brača i Šolte i nazad, sve u dužini 22 nautičke milje. Kako će sve jedrilice doploviti  direktno na start, vjerujemo kako će i ovogodišnja vizura na startu biti impresivna.

Kako svi zainteresirani ne bi bili uskraćeni za praćenje regate ove godine imate MOGUĆNOST ONLINE PRAĆENJA TIJEKA REGATE U REALNOM VREMENU. Naime, uz pomoć pametnih telefona i aplikacije KWINDOO sve posade koje to žele imat će mogućnost prijave u tracking sustav te će se tako njihov put u regati cijela javnost moći pratiti online. Ovaj sustav je vrlo uspješno korišten prošle godine na 75.Jubilarnoj Viškoj regati. 
Dodatna zanimljivost je i što će se fotografije koje posade snime i pošalju putem ove aplikacije, u realnom vremenu prikazivati na istoj poveznici, što će svima omogućiti da prate tijek regate i putem interneta.

Iphone link za download:kwindoo.com/track-iphone
Android link zadownload:kwindoo.com/track-android

Zbog izuzetno loših vremenskih uvjeta koje meteorolozi najavljuju za ovu subotu, Regatni odbor je donio odluku kako se start 89.Mrdujske regate pomiče na rezervni termin 4.10. u nedjelju u 11 sati. 

Continue Reading

Turizam

Novo mjesto za hedoniste

Published

on

Novo mjesto za hedoniste nalazi se u Slavonskom Brodu

U središtu Slavonskog Broda otvorio se PAPAQ, sous-vide meat bar kojem je cilj razveseliti ljubitelje dobre hrane jedinstvenim gurmanskim iskustvima.

Papaq nije za svakoga. Definitivno nije za one koji stalno jedu isto, niti za one koji se zgražaju nad kombinacijama koje do sada nisu imali priliku kušati. Papaq je prvenstveno za ljubitelje i istražitelje dobre hrane, pogotovo mesa.

Ono što razlikuje Papaq od drugih je vrhunska gastronomija koju su spustili na ulicu. Koristeći isključivo meso lokalnih proizvođača i domaće sastojke, stvaraju orginalne kombinacije u tako jednostavnom obliku, poput sendviča.

U posjetu PAPAQ-u je bio i naš nutricionista Branimir Dolibašić, koji je kratko iznesao svoj sud: “Konačno mogu dati preporuku: u Brodu postoji mjesto gdje se može dobro i kvalitetno jesti. Jela složena maštovito, uravnotežen sastav, domaće namirnice, odlična priprema.

Zaključak:
Nutriskop odobreno, dođite i uvjerite se sami.”

Continue Reading

Aktualno